

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Migdały Blanszowane 1000g,
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Migdały blanszowane
Choć najczęściej kojarzy się je z orzechami – to wcale nimi nie są. Migdały są nasionami migdałowca zwyczajnego. Ich smak jest wyjątkowo charakterystyczny, lekko słodki, wyrazisty, nie do pomylenia z niczym innym. Ale nie tylko nim warto się zachwycić! Migdały uznawane są bowiem za super food, czyli pokarm, który ma korzystny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu.
Idealna przekąska – blanszowane migdały
Doskonale smakują niemal w każdej postaci. Robi się z nich mleko, idealne dla wegetarian, pyszne masło, dodaje się je ciast, sałatek, makaronów, a przede wszystkich – z przyjemnością chrupie w naturalnej postaci. Migdały blanszowane są twarde i zwarte, a ich rozmiar na tyle poręczny, by bez problemu podjadać je w pracy, w szkole czy na wycieczkach.
Migdały to jednak przede wszystkim prawdziwa skarbnica właściwości odżywczych. Zawierają szereg cennych witamin, takich jak witamina E i witaminy z grupy B oraz pierwiastków i składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, takich jak żelazo, miedź, mangan, magnez, cynk i potas. Blanszowane migdały są także źródłem błonnika, zdrowych tłuszczów, kwasu foliowego, białek, przeciwutleniaczy oraz amigdaliny, która wykazuje silne działanie przeciwnowotworowe. Idealnie też łagodzą… zgagę, co z pewnością doceni każda kobieta w ciąży.
Właściwości blanszowanych migdałów
Migdały blanszowane można wykorzystać do wielu potraw, jako dekorację do ciast, dodatek do muesli, a nawet jako mąkę, która będzie idealną, a przede wszystkim zdrową alternatywą dla klasycznej, pszennej mąki. Będą także pysznym smakołykiem dla łasuchów – idealnie smakują oblane karmelem czy czekoladą. Jednak migdały blanszowane najlepiej spożywać w naturalnej postaci, by wczuć się w ich aksamitny smak. A dlaczego warto rozsmakować się w migdałach?
- Wspomagają prawidłową pracę układu nerwowego, łagodzą stres i koją nerwy.
- Obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.
- Poprawiają kondycję włosów, skóry i paznokci.
- Chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników i rozwojem chorób cywilizacyjnych, a także objawami przedwczesnego starzenia.
- Usprawniają pracę przewodu pokarmowego i regulują procesy metaboliczne.
- Poprawiają pracę układu sercowo–naczyniowego.
- Zapobiegają rozwojowi nowotworów.
Blanszowane migdały to zdecydowanie wyjątkową przekąską – smaczną, zdrową i… elegancką. Zdecydowanie warto włączyć je do codziennej diety i skusić się na kulinarne eksperymenty, a także zawsze mieć przy sobie, w razie ochoty na po prostu „coś” dobrego.
SKŁADNIKI: migdały blanszowane
KRAJ POCHODZENIA : USA
MASA NETTO: 1000g
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
100% Naturalne, bez konserwantów.