Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Jagody goji 500g,
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Jagody Goji
Małe, niepozorne, ale o wyjątkowo wielkiej mocy. Jagody Goji uznawane są za najzdrowsze owoce (choć tak naprawdę są nasionami…) na świecie. Zdecydowanie warto je poznać, rozsmakować się w nich i zaprosić na stałe do swojego jadłospisu.
Niezwykłe owoce – jagody Goi
Jagody Goji są owocami kolcowoja pospolitego, uprawianego w Azji, Tybecie i Mongolii. Ich smak zbliżony jest nieco do żurawiny, z lekko ziołowo-pomidorowym wykończeniem. Co ciekawe, krzew, na którym rosną, pochodzi z tej samej rodziny, co ziemniaki, pomidory czy papryka! Można je jeść na surowo lub po wysuszeniu – taka forma jest najbardziej powszechna. Doskonale sprawdzają się jako przekąska, jedzone tak jak rodzynki czy inne bakalie, ale można je również dodawać do potraw – muesli, jogurtów czy sałatek. Ich kolor – piękny, koralowy – z pewnością zachęci wszystkich miłośników estetycznej prezencji posiłków. Jagody Goji to prawdziwe perełki, nie tylko dzięki ładnemu wyglądowi. Mają bowiem wyjątkowe działanie na zdrowie.
Jagody Goji są jednymi z najbardziej wartościowych owoców na świecie. Posiadają aż 19 aminokwasów, w tym takie, których organizm nie jest w stanie sam wyprodukować. Są także prawdziwą skarbnicą najważniejszych dla zdrowia pierwiastków, w tym wapnia, żelaza, selenu, cynku i miedzi oraz witamin. Zawierają znacznie więcej witaminy C niż cytrusy, a także witaminy z grupy B oraz witaminę E i A. Zawierają również sporo białka i błonnika, a także niezbędne kwasy tłuszczowe. Jagody Goji są także kopalnią antyoksydantów, w tym luteiny i beta-karotenu, którego ilość jest w jagodach Goji przewyższa wszelkie inne owoce i rośliny.
Właściwości jagód Goji
Można je dodawać do wszystkiego – świetnie uzupełnią zarówno desery, jak i dania wytrawne. Można je podjadać między posiłkami, a nawet przyrządzać z nimi pyszne napoje, zarówno zimne, jak i gorące. Nie powinno ich zabraknąć w zdrowych, domowych ciastkach, owsiankach czy smoothie. Jagody Goji zachwycają smakiem, ale największe wrażenie robi to, jak oddziałują na zdrowie te niewielkie nasionka:
- wspierają i podbudzają układ odpornościowy,
- posiadają właściwości antynowotworowe, pomagają hamować postępy choroby,
- obniżają poziom cukru we krwi,
- korzystnie wpływają na pracę serca, regulują ciśnienie, obniżają cholesterol,
- pozytywnie oddziałują na wzrok,
- wspomagają walkę z wolnymi rodnikami, chroniąc przez chorobami cywilizacyjnymi i objawami przedwczesnego starzenia.
Jagody Goji określa się mianem superfoods, czyli pożywienia, które cechuje się wyjątkowymi prozdrowotnymi właściwościami. W każdej kuchni powinno się znaleźć miejsce na te małe, wyjątkowe nasiona!
SKŁADNIKI: jagody goji
KRAJ POCHODZENIA : CHINY
MASA NETTO: 500g
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
100% Naturalne, bez konserwantów.
Kolor owoców może się różnić ze względu na jego naturalne pochodzenie.