Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Żurawina liofilizowana 20g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Żurawina liofilizowana
Żurawina liofilizowana jest suszona specjalną metodą liofilizacji potocznie nazwaną „suszenie mrozem”, dzięki której owoce zachowują większość swoich wartości odżywczych, kształt, barwę, a smak i zapach jest bardziej wyraźny. Liofilizowana żurawina zawiera 100% żurawiny bez żadnych dodatków.
Żurawina zawiera witaminę E, która pomaga przed stresem oksydacyjnym. Żurawina w swoim składzie posiada witaminę B6, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny oraz wpływa na metabolizm białka i glikogenu. Witamina pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek.
Żurawina suszona metodą liofilizacji zachowują większość właściwości świeżo zebranych owoców, a na tym ich zalety się nie kończą.
Liofilizowane owoce są chrupiące oraz wyraźniejsze w smaku, dlatego pozwalają cieszyć się smakami lata nawet poza sezonem. Liofilizowane „suszone mrozem” owoce są niesamowicie lekkie, co sprawia że ilość 30-50 g to duża paczka. Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek.
SKŁADNIKI: żurawina liofilizowana
KRAJ PRODUKCJI: Polska
MASA NETTO: 20g
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie eko typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
100% Naturalne, bez konserwantów.