Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Płatki migdałowe 500g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Migdały płatki
Delikatne i aksamitne – takie właśnie się płatki migdałowe, bez których trudno wyobrazić sobie wiele pysznych potraw. Poza tym, że doskonale smakują, to nawet w tak niepozornej formie dostarczają organizmowi wielu cennych składników odżywczych. Warto więc mieć je zawsze w szafce!
Pyszne i zdrowe płatki migdałowe
Rym prosty, ale jakże prawdziwy! Migdały płatki, czyli plasterki owocu migdałowca, to idealna pożywka dla ciała i umysłu, którą można przemycać w wielu potrawach, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Doskonale smakują jako dodatek do muesli i deserów, warto je również wykorzystać w dekoracji ciast. W uprażonej formie (w której są wręcz wyśmienite!) wzbogacą smak sałatek i makaronów, idealnie komponują się np. z brokułami. Możliwości na wykorzystanie migdałowych płatków jest wiele, a z każdą z nich dostarcza się organizmowi solidnej porcji zdrowia.
W każdej postaci migdały są prawdziwą skarbnicą witamin, cennych pierwiastków i składników mineralnych, niezbędnych dla prawidłowej pracy organizmu. Są cennym źródłem witamin z grupy B oraz witaminy E, a także potasu, cynku, magnezu, miedzi i żelaza oraz antyoksydantów. Znajduje się w nich także sporo błonnika oraz kwasu foliowego. Migdały zawierają także amigdalinę, której przypisuje się działanie przeciwnowotworowe. Trzeba więc uznać, że płatki migdałowe, choć subtelne i lekkie, mają w sobie naprawdę wielką moc!
Właściwości płatków migdałowych
Migdały płatki, dzięki swojemu subtelnemu, lekko słodkiemu smakowi i równie delikatnej formie, będą doskonałym uzupełnieniem codziennych przekąsek, takich jak jogurty. Warto również obsypywać nimi lody! Można z nimi przygotowywać domowe, zdrowe batony, a także potraktować jako panierkę do delikatnych mięs czy warzyw. A co dobrego dla zdrowia robią płatki migdałowe?
- Łagodzą objawy zgagi u kobiet w ciąży.
- Wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, łagodzą stres, korzystnie oddziałują na nastrój i samopoczucie.
- Chronią przed stresem oksydacyjnym i uszkadzaniem komórek.
- Poprawiają kondycję skóry, włosów i paznokci.
- Zapobiegają zakrzepom, regulują ciśnienie krwi, obniżają poziom złego cholesterolu i pobudzają procesy krwiotwórcze.
- Wpływają na wydolność mięśni oraz wspomagają proces wytwarzania nasienia u mężczyzn.
Migdały płatki znajdą swoje zastosowanie w każdej kuchni. A z pewnością powinny to zrobić! Nie tylko urozmaicą smak potraw, ale przede wszystkim nadadzą im nową, zdrową wartość. Kuszą więc smakiem, właściwościami, a nawet wyglądem!
SKŁADNIKI: płatki migdałów 100%
MASA NETTO: 500g
KRAJ POCHODZENIA: Hiszpania/USA
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
100% Naturalne, bez konserwantów.