Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Migdały Kalifornijskie 1000g
Cena regularna:
39,97 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Migdały całe łuskane kalifornijskie
Prawda, że migdały kojarzą się z elegancją? Mają w sobie coś kuszącego i choć wydają się mniej popularne niż orzechy (którymi migdały NIE są!), to smakują równie wyśmienicie. Trudno wyobrazić sobie bez nich domowe wypieki, a i jako przekąska między posiłkami sprawdzą się po prostu świetnie.
Zdrowo, pysznie, wartościowo, czyli wartości migdałów
Można się nimi delektować na wiele różnych sposobów! Mają aksamitną strukturę i pyszny, słodkawy smak. Idealnie nadają się do przygotowywania smacznego, wegańskiego mleka. Bez migdałów nie byłoby także marcepanu! Doskonale sprawdzą się zarówno do dekoracji, jak i… robienia ciast – migdały można bowiem przerobić na pyszną mąkę! Warto je wprowadzić do diety pod każdą postacią, nie tylko ze względu na wyjątkowy smak, ale również właściwości.
Migdały łuskane kalifornijskie całe to wyjątkowe źródło wielu cennych składników odżywczych. Nie powinno ich zabraknąć w diecie ciężarnych – doskonałe łagodzą objawy zgagi i zawierają duże ilości kwasu foliowego. Są cennym źródłem witaminy E i witamin z grupy B, a także mnóstwa ważnych dla organizmu pierwiastków i składników mineralnych, które odpowiadają za prawidłowe funkcjonowanie wielu układów i narządów. Migdały zawierają sporo żelaza, miedzi, potasu, cynku i manganu oraz niezbędnych w diecie zdrowych kwasów tłuszczowych. Migdały całe łuskane kalifornijskie są także źródłem amigdaliny, której przypisuje się silne działanie przeciwzapalne i przeciwnowotworowe, a także antyoksydantów, chroniących przed szkodliwym wpływem wolnych rodników.
Właściwości migdałów
Migdały całe łuskane kalifornijskie doskonale sprawdzą się jako przekąska. Są poręczne, o zwartej strukturze, dzięki czemu można je ze smakiem chrupać w każdych okolicznościach i zawsze mieć przy sobie. Z pewnością będą świetną alternatywą dla innych, niezdrowych przekąsek. Dlaczego warto podjadać migdały jak najczęściej?
- Korzystnie wpływają na układ nerwowy – koją nerwy i łagodzą stres.
- Wspomagają prawidłową pracę przewodu pokarmowego.
- Dzięki przeciwutleniaczom, zapobiegają wielu chorobom cywilizacyjnym i opóźniają procesy starzenia.
- Działają przeciwzakrzepowo, obniżają ciśnienie krwi i poziom złego cholesterolu, więc usprawniają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.
- Wykazują właściwości przeciwnowotworowe.
- Poprawiają stan włosów, skóry i paznokci.
Łuskane całe migdały kalifornijskie są smaczne i zdrowie – czego można chcieć więcej? Kryją w sobie ogromny potencjał i zdecydowanie warto sprawdzać możliwości na jego wykorzystanie.
SKŁADNIKI: migdały kalifornijskie
KRAJ POCHODZENIA : USA/Australia
MASA NETTO: 1000g
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
100% Naturalne, bez konserwantów.