Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Media społecznościowe

Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty Inpost) już od 199,00 zł.

Migdały Blanszowane 1000g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 36,99 zł 36.99
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: BAKALIANO
Kod produktu: A5-0008

Opis

Migdały blanszowane

Choć najczęściej kojarzy się je z orzechami – to wcale nimi nie są. Migdały są nasionami migdałowca zwyczajnego. Ich smak jest wyjątkowo charakterystyczny, lekko słodki, wyrazisty, nie do pomylenia z niczym innym. Ale nie tylko nim warto się zachwycić! Migdały uznawane są bowiem za super food, czyli pokarm, który ma korzystny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu.

Idealna przekąska – blanszowane migdały

Doskonale smakują niemal w każdej postaci. Robi się z nich mleko, idealne dla wegetarian, pyszne masło, dodaje się je ciast, sałatek, makaronów, a przede wszystkich – z przyjemnością chrupie w naturalnej postaci. Migdały blanszowane są twarde i zwarte, a ich rozmiar na tyle poręczny, by bez problemu podjadać je w pracy, w szkole czy na wycieczkach.

Migdały to jednak przede wszystkim prawdziwa skarbnica właściwości odżywczych. Zawierają szereg cennych witamin, takich jak witamina E i witaminy z grupy B oraz pierwiastków i składników mineralnych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu, takich jak żelazo, miedź, mangan, magnez, cynk i potas. Blanszowane migdały są także źródłem błonnika, zdrowych tłuszczów, kwasu foliowego, białek, przeciwutleniaczy oraz amigdaliny, która wykazuje silne działanie przeciwnowotworowe. Idealnie też łagodzą… zgagę, co z pewnością doceni każda kobieta w ciąży.

Właściwości blanszowanych migdałów

Migdały blanszowane można wykorzystać do wielu potraw, jako dekorację do ciast, dodatek do muesli, a nawet jako mąkę, która będzie idealną, a przede wszystkim zdrową alternatywą dla klasycznej, pszennej mąki. Będą także pysznym smakołykiem dla łasuchów – idealnie smakują oblane karmelem czy czekoladą. Jednak migdały blanszowane najlepiej spożywać w naturalnej postaci, by wczuć się w ich aksamitny smak. A dlaczego warto rozsmakować się w migdałach?

  • Wspomagają prawidłową pracę układu nerwowego, łagodzą stres i koją nerwy.
  • Obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.
  • Poprawiają kondycję włosów, skóry i paznokci.
  • Chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników i rozwojem chorób cywilizacyjnych, a także objawami przedwczesnego starzenia.
  • Usprawniają pracę przewodu pokarmowego i regulują procesy metaboliczne.
  • Poprawiają pracę układu sercowo–naczyniowego.
  • Zapobiegają rozwojowi nowotworów.

Blanszowane migdały to zdecydowanie wyjątkową przekąską – smaczną, zdrową i… elegancką. Zdecydowanie warto włączyć je do codziennej diety i skusić się na kulinarne eksperymenty, a także zawsze mieć przy sobie, w razie ochoty na po prostu „coś” dobrego.

SKŁADNIKI: migdały blanszowane

 

KRAJ POCHODZENIA : USA

MASA NETTO: 1000g

RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.

100% Naturalne, bez konserwantów.

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl