Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Maliny liofilizowane 20g
Opis
Malina liofilizowana
Malina liofilizowana jest suszona specjalną metodą liofilizacji potocznie nazwaną „suszenie mrozem”, dzięki której owoce zachowują większość swoich wartości odżywczych, kształt, barwę, a smak i zapach jest bardziej wyraźny. Liofilizowane maliny zawierają 100% maliny i żadnych dodatków.
Świeże maliny są bogatym źródłem witamin z grupy B (B1, B2, B6), witaminy C, E i K. Naturalne kwasy organiczne i pektyny oraz minerały takie jak magnez, wapń, żelazo, potas, są cennymi substancjami odżywczymi, które znajdziemy w malinach. Wyjątkowa kompozycja naturalnych związków sprawia, że świeże maliny wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Owoce te skutecznie chronią nas przed różnymi infekcjami, wywoływanymi przez wirusy czy bakterie.
Maliny suszone metodą liofilizacji zachowują większość właściwości świeżo zebranych owoców, a na tym ich zalety się nie kończą.
Liofilizowane owoce są chrupiące oraz wyraźniejsze w smaku, dlatego pozwalają cieszyć się smakami lata nawet poza sezonem. Liofilizowane „suszone mrozem” owoce są niesamowicie lekkie, co sprawia że ilość 20-50 g to duża paczka. Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek.
Do wyprodukowania 100g malin liofilizowanych użyto 700g** świeżych malin.
SKŁADNIKI: maliny liofilizowane
KRAJ PRODUKCJI: Polska
MASA NETTO: 20g
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie eko typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
100% Naturalne, bez konserwantów.