Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Mąka migdałowa 1000g.
Cena regularna:
39,99 zł
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mąka migdałowa
Chrupiąca, zrumieniona panierka, aromatyczna kruszonka na owocowym cieście… Oj, to brzmi jak… grzech, rozkoszny dla duszy, ale niestety zdradliwy dla ciała. Jeśli jednak zamienić klasyczną mąkę, odpowiedzialną za wiele kuszących smaków, na mąkę migdałową, bez wahania będzie można się skusić na wiele pyszności!
Bez wyrzutów sumienia, czyli mąka migdałowa
Trzeba powiedzieć wprost: bez mąki nie dałoby się zrobić wielu pysznych dań i deserów. Chrupiący chlebek i bułeczki, ciasta i kruszonki, panierki i sosy, kluseczki, naleśniki, pierogi i makarony… Wielu osobom trudno się bez nich obejść, ale równie wiele odczuwa wyrzuty sumienia za każdym razem, kiedy w swoim jadłospisie widzi klasyczną, białą, pszenną mąkę, która, choć działa na smak, równie mocno oddziałuje na wagę i zdrowie. Dlatego też każdy, kto nie wyobraża sobie kuchni bez mąki, powinien spróbować mąki migdałowej! Jej aksamitna konsystencja, wspaniały, delikatny smak i wyjątkowe właściwości sprawią, że na dobre zagości w kuchni każdego miłośnika zdrowych, a przy tym atrakcyjnych posiłków.
Migdały, która wbrew pozorom wcale nie są orzechami, a nasionami migdałowca zwyczajnego, pochodzą głównie z Azji. Poza tym, że wyśmienicie smakują, są prawdziwą skarbnicą właściwości odżywczych, które korzystnie oddziałują na zdrowie. Zarówno całe nasiona, jak i mąka migdałowa, są cennym źródłem witaminy B12, witaminy E i błonnika, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 . Zawierają również duże ilości potasu, magnezu, miedzi, cynku, żelaza i białka, a także flawonoidy, które posiadają właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Mąka migdałowa nie tylko uatrakcyjni, ale również wzbogaci każdy posiłek, zmieniając jego oblicze na zdrowsze.
Jakie właściwości ma mąka migdałowa?
Mąką migdałowa powstaje ze zmielenia całych migdałów i nie posiada żadnych dodatków. Ma delikatny smak, nieco bardziej uniwersalny niż pełne nasiona, dlatego doskonale sprawdzi się zarówno w słodkich wypiekach, jak i wytrawnych daniach. Może być także jedzona na surowo, jako wartościowy dodatek do jogurtów i koktajli. A dlaczego warto zamienić klasyczną mąkę na mąkę z migdałów?
- Zabiega chorobom serca i cukrzycy.
- Łagodzi zgagę i nudności w ciąży.
- Wpływa na poprawę krążenia i obniżenie ciśnienia, poziomu cholesterolu i cukru we krwi.
- Jest bardzo sycąca i łagodzi napady głodu.
- Usprawnia pracę mózgu i poprawia funkcjonowanie układu nerwowego.
Mąka migdałowa idealnie sprawdzi się w diecie bezglutenowej i odchudzającej. Nadaje się do wielu dań, wzbogacając zarówno ich smak, jak i właściwości odżywcze. Jest wyjątkowa – prosta w użytkowaniu, a zarazem niezwykle cenna dla zdrowia, będzie więc idealną alternatywą dla wszystkich miłośników mącznych potraw.
KRAJ POCHODZENIA : USA / IZRAEL
SKŁADNIKI: 100% mąka migdałowa
MASA NETTO: 1000g
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
100% Naturalna, bez konserwantów.