Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Mak biały 1000g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
MAK BIAŁY
Nasiona maku białego są popularnym składnikiem w kuchni, szczególnie w wypiekach, takich jak rogale, makowce, bułki, a także w produkcji oleju makowego. Nasiona są wykorzystywane zarówno w formie całych, jak i mielonych, jako dodatek do potraw słodkich i słonych.
Mak biały to tradycyjny składnik farszu do rogali, szczególnie w polskich wypiekach, takich jak rogaliki świętomarcińskie (popularne w Poznaniu i innych częściach Polski). Farsz z maku białego ma charakterystyczny, lekko słodkawy smak i przyjemną, delikatną konsystencję, idealnie pasującą do ciasta drożdżowego.
Idealne do pieczenia
Obowiązkowy produkt w każdej kuchni.
✅SKŁADNIKI: mak biały 100%
✅KRAJ POCHODZENIA : Czechy/ Francja
✅MASA NETTO: 1000g
✅RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
✅100% Naturalny, bez konserwantów.