Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Jagody liofilizowane 20g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Jagoda liofilizowana
Jagoda liofilizowana jest suszona specjalną metodą liofilizacji potocznie nazwaną „suszenie mrozem”, dzięki której owoce zachowują większość swoich wartości odżywczych, kształt, barwę, a smak i zapach jest bardziej wyraźny. Liofilizowane jagody zawierają 100% jagód i żadnych dodatków.
Jagody to prawdziwa bomba witaminowa – zawiera ona między innymi witaminy B1, B2, A, C oraz PP. Czarna jagoda bogata jest również w błonnik, kwas foliowy i kwasy owocowe, takie jak cytrynowy oraz jabłkowy. Znaleźć w niej można również mnóstwo składników mineralnych, w tym na przykład fosfor, cynk, wapń, żelazo i potas.
Jagody suszone metodą liofilizacji zachowują większość właściwości świeżo zebranych owoców, a na tym ich zalety się nie kończą.
Liofilizowane owoce są chrupiące oraz wyraźniejsze w smaku, dlatego pozwalają cieszyć się smakami lata nawet poza sezonem. Liofilizowane „suszone mrozem” owoce są niesamowicie lekkie, co sprawia że ilość 30-50 g to duża paczka. Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek.
SKŁADNIKI: jagody liofilizowane
KRAJ PRODUKCJI: Polska
MASA NETTO: 20g
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie eko typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.
100% Naturalne, bez konserwantów.