Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Chrupki drożdżowe CrispYeast 100g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Chrupki drożdżowe - CrispYeast
Crisp Yeast to chrupki drożdżowe uzyskane w wyniku łagodnej ekstruzji i prażenia nieaktywnych suszonych drożdży Saccharomyces cerevisiae. Produkt stanowi naturalne, smaczne i przyjemnie chrupiące uzupełnienie codziennej diety w cenne składniki odżywcze, w tym pełnowartościowe, wysoko strawne białko, witaminy, minerały i błonnik pokarmowy.
Crisp Yeast to źródło naturalnego umami, czyli jednego z pięciu podstawowych smaków odczuwalnych przez człowieka. Wypełnia i ubogaca smak wielu potraw, począwszy od tych typowo wytrawnych, a kończąc na słodkich. Szczególnie ważne jest w przypadku dań kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, gdzie potrawy z reguły są pozbawione posmaku bulionu, czy sera.
Korzyści wynikające z Crisp Yeast
- bogactwo w witaminy z grupy B, niacynę, cynk
- źródło przyswajalnego białka
- podkreśla i poprawia smak: umami, aromatyczny, orzechowy; spotęguje smak słony, słodko-gorzki i wytrawny
- nadaje daniom odpowiedniej tekstury: chrupkie, lekkie i kruche
Crisp Yeast to naturalny wzmacniacz smaku
Chrupki to bogate źródło substancji nadających im charakterystycznego, przyjemnego smaku umami. Według licznych badań naturalny smak umami poprawia i dopełnia smak szeregu potraw. Pozwala on na znaczące ograniczenie użycia soli w potrawach, bez negatywnego wpływu na percepcję ich smakowitości. Korzystnie wpływa na smak produktów o obniżonej zawartości tłuszczu.
Crisp Yeast mogą stanowić antidotum na nieodwracalny proces utraty smaku (np. przez osoby starsze), co za tym idzie obniżenie apetytu.
Sposób spożycia Crisp Yeast
Crisp Yeast posiada szerokie zastosowanie kulinarne min.:
- dodatek do hummusu i innych past warzywnych - dopełni i podkreśli słony smak, może być zamiennikiem skwarek, cebuli prażonej
- dodatek do sałatek - idealny zamiennik tradycyjnych grzanek lub płatków
- dodatek do musli, owsianki, granoli - stanowią przeciwwagę dla naturalnej słodyczy
- posypka do kanapek - podbija słony smak, nadaje chrupkości
- dodatek do zup - uzupełni słony smak, nada potrawie smaku umami, idealny zamiennik grzanek, groszku ptysiowego, czy płatków
- dodatek do jogurtów, serków, kefirów - wzbogaci zwykły jogurt nadając wyjątkowego smaku, chrupkości
Tak naprawdę Crisp Yeast można używać do wszystkiego, czego dusza zapragnie. Ich wyjątkowa chrupkość i smak na pewno wydobędą to co najlepsze z przegotowanego posiłku.
Składniki
100% chrupki drożdżowe ekstrudowane
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1424 kJ / 340 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 57,3 g
w tym cukry: 2,5 g
Białko: 33,7 g
Błonnik: 29,0 g
Sód: 0,7 g
SKŁADNIKI: chrupki drożdżowe 100%
MASA NETTO: 100g
KRAJ POCHODZENIA: Polska
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku, gwarantujące długą świeżość produktu oraz bezpieczeństwo wysyłki.